Frågan SVT borde ställa

Jag älskar SVT. Jag menar; jag älskar verkligen SVT. För mig är de definitionen av bra TV. Men deras inställning till partiledardebatten på söndag gör mig arg. De vill ställa regeringen mot en samlad opposition och klumpar därför ihop S, V och MP med Sverigedemokraterna. Därmed ger de regeringspartierna minst två viktiga gratispoäng.

  1. Alliansen har ett egenintresse av att klumpa ihop S, V och MP med SD. Det har de försökt med oavbrutet sedan valet, trots att SD röstar med regeringen nio gånger av tio. Nu gör SVT jobbet åt dem.
  2. Alliansen har i flera år jobbat på att framställa sig som eniga mot en splittrad opposition, trots alla politiska motsättningar som ryms (och ska rymmas) inom samarbetet.

Nu ställer SVT på sin webb frågan ”Gör S och V rätt som hoppar av?”. Men om SVT verkligen undrade vad folk tycker i frågan borde de ställa grundfrågan:

Gör SVT rätt som kräver att oppositionspartier ska stå på samma sida som Sverigedemokraterna?

Därför ställer jag nu den frågan. Vad tycker du? Svara i undersökningen på bloggens startsida!

Dessutom gör SVT:s Eva Landahl misstaget att kalla S och V:s avhopp för en vägran att debattera med Jimmie Åkesson.

-Vi kommer att ta upp frågan om varför de här partierna inte vill debattera med Jimmie Åkesson.

Jag tycker S och V borde ta debatten, men jag har full respekt för deras ställningstagande att låta bli. Jag förstår varför de avstår. Men vad SVT håller på med, det förstår jag bara inte.